22 februar 2010

India 17


Hjemreisen
Etter skolebesøket på morgenen den siste dagen i India, var det å pakke kofferten for hjemreisen.
Vi ble kjørt til flyplassen i 2 biler fra NLL sammen med Abraham. Vi var Inga og Roald Lidal, Brad Jordan, Harald og jeg. De andre var 6 stk. som fulgte oss til flyplassen. Turen gikk fint og vi kom oss på hvert vårt fly. Lidal og Brad til Bangalore og vi til New Delhi.
 
Roald Lidal, Sadju(NLCI Bangalore), Brad Jordan og Inga Lidal

 David, John Thomas og K.V. Abraham
Vi fikk et litt tidligere fly enn beregnet og turen tok en time med Airbus 320. 
 Det nye indiske flyselskapet Kingfisher ga et svært godt inntrykk
Vi tok midlertidig inn på Radisson Hotel like ved den internasjonale flyplassen her i Delhi og slo ihel tiden fram til flyet vårt til Frankfurt skulle gå kl. 02.25 lokal tid. Bagasjen var til oppbevaring på hotellet og vi skulle få oss en middag i løpet av kvelden.
 Det var en flott foaje på Radisson Hotel ved flyplassen i Delhi
Etter å ha fått oss en god lamme-middag på restaurante, tok vi drosje bort til Indira Gandi International Airport. Bagasjen ble sjekket inn og jeg måtte pakke om for de ville ikke ta to kolli. Jeg hadde nemlig kjøpt en ny reisekoffert i Delhi og tenkte det var best å sende den som reisegods da jeg også hadde en ryggsekk. Men nei da, jeg måtte ta den nye vesle kofferten som håndbaggasje i tillegg til ryggsekken, og det var greit selv om jeg egentlig ikke hadde lov til å ha mer enn en håndbaggasje!
Nok om det, baggasjen ble i alle fall ekspedert og vi kom oss gjennom sikkerhetskontrollen og satte oss i avgangshallen for å vente på flyet.
Vi tok av fra plyplassen i Delhi kl. 03.05 med en Boing 747.400 og ankom Frankfurt kl. 10.30 (07.00 lokal tid). 
 En jumbojet slik som denne var det vi fløy med til og fra India
Det var altså en flytur på 7,5 timer, men jeg syntes det gikk fort tross alt. Sikkert p.g.a. at jeg sov en del, det var jo nattflyvning. Flyet holdt en høyde på 11.582m og hadde en fart på 896 km/t. Utenfor flyveggen var det -53 grader Celsius. Før vi landet i Frankfurt fikk vi også servert frokost.
 Imponerende verdier
 Mange seterader og god plass inne i en jumbojet
På flyplassen ble det tid til litt mat, før Harald og jeg skilte lag. Han skulle ta flyet hjem til Bergen og jeg et annet fly til Gardermoen. Det var et Lufthansa Airbus A320-200, og tok av kl. 11.25 og landet i Oslo kl. 13.05.
 Med toget får man sett mye man ikke ser med bil, her fra Drammen
Så var siste etappe å ta toget til Sandefjord, og hele den opplevelsesrike og interressante Indiaturen over. Jeg er glad jeg fikk denne muligheten og håper det ikke er siste gang!

Etiketter: ,