14 oktober 2009

India 12

New Delhi - Varanasi

Morgenen i dag var like varm som i går og nesten skyfri himmel men mye dis. Etter en god frokost på Metropolitan Hotel tok vi drosje til Indira Gandi International Airport, men da til innenlandsterminalen siden vi bare skulle til Varanasi.
Drosja denne gangen var fortsatt denne gamle modellen, men den var mye nyere enn den vi hadde i går. Instrumentene virket og den hadde Air Condition! Plasten over dørtrekkene var enda ikke fjernet, men det var sikkert med hensikt for det er utrolig støvete her nede. Kjørestilen var imidlertid den sammme, noe jeg tror den er over hele India. De utvendige speilene på denne bilen (og på mange andre) var lagt helt inntil vinduet så de var altså ikke i bruk. Men jeg skjønner godt at sjåføren ikke vil at de skal bli revet av p.g.a. de tette passeringene. Mange ganger mindre enn 10 cm!
F
lyselskapet var fortsatt Kingfisher, men denne gangen et propellfly. Det var imidlertid ganske nytt og fint, og hyggelig besetning. Vi tok av presis kl. 12.00 etter skjema altså, og landet i Varanasi kl. 14.50. Der ble vi hentet av Mr. David (assisterende direktør) ved New Life League, der vi skal være med å feire 50-årsjubileum. De driver bl.a. flere grunnskoler i distriktet og menigheter.
Etter at vi hadde sjekket inn på Hotel Sutya, og ha funnet et par rom som vi kunne benytte, gikk vi inn på restaurenten og bestilte hver vår kopp med kaffe samt grillet sandvich UTEN grønnsaker. Kaffen var så sterk at vi nesten kunne gå på den og det var en utrolig sterk ettersmak så halve koppen min ble stående igjen. Da var det godt at det er noe som heter Cola. Det smakte godt med en iskald cola i varmen.
Så tok vi en spasertur i omsådet for å orientere oss litt. Harald var jo kjent her og fant fort fram til NLL sitt senter. Før vi kom så langt var vi også innom et kjempestort varehus men mange moderne butikker + Mc Donald og Pizza Hut. Det var litt av en overgang å gå fra gata med den slummen som var der til dette varehuset. Helt utrolig!
På senteret snakket vi litt med et par av de som jobber der før vi gikk tilbake til hotellet.
Vi hadde da en avtale om å komme hjem til David for å spise middag. Han og kona bor i en av leilighetene inne på området til NLL. Direktøren Dr. K.V. Abraham, kom også og spiste sammen med oss. Det var deilig mat, først suppe og så kylling og ris. (ingen overraskelse egentlig her i India, men kylling og ris-middagene har hver sin identitet) Til dessert var det eplebiter og bananer. Det var et hyggelig besøk i et enkelt og koselig hjem.
Begge spaserturene var nesten et slit p.g.a. alle taxisyklene og taxi motorsyklene og andre som praiet oss for å få kjøre oss eller få selge noe til oss. Men det er litt sjarmerende også. Opplevelsene står i alle fall i kø.

Her er Litt om Varanasi:


Varanasi (वाराणसी), også kjent som Benares (बनारस, काशी), er en av de helligste byene i India. Den ligger ved bredden av Ganges (गंगा) i den indiske delstaten Uttar Pradesh. Det er en av de eldste kontinuerlig bebodde byene i verden, som går tilbake flere tusen år og samtidige med Sumer sivilisasjon. Byen kalles Kashi, "den lysende" i Rig Veda. Det er ofte også referert til som «byen templer og læring."
Kulturen i Varanasi er dypt forbundet med elva Ganges og elva religiøse betydning. Byen har vært et kulturelt og religiøst senter i Nord-India i tusenvis av år. Varanasi har sin egen stil som klassisk hindustani musikk, og har produsert fremtredende filosofer, diktere, forfattere og musikere i indisk historie.

Vakta utenfor hotellet i New Delhi i stram givakt!
Fattigdommen er nesten ufattelig!

Etiketter: ,