29 november 2009

India 15

Golden Jubilee Celebration
Så var den store jubileumsdagen kommet. 50 års jubileet for New Life League her i Varanasi i India. Etter frokost på nabohotellet, gikk vi til NLL-senteret for å delta på morgenmøtet. Formiddagen samt kaffe/te og lunch foregikk omtrent som dagen i forveien. Vi fikk imidlertid høre flere nye vitnespyrd om hva Gud gjør i India og Nepal. Ibrahim fra Nepal talte på første sesjon og det samme gjorde Saju George fra NLLCI i Bangalore. Vi fikk også lytte til et gripende vitnespyrd om en av studentene ved NLL i Varanasi, Sidju P. John. (kommer med et sammendrag om han senere her på bloggen)
Varghese Mathev fra Kerela sang og vitnet for oss på neste sesjon og en gruppe unge damer sang noen sanger for oss. T. S. Sam fra New Theological College i Dehradun talte også til oss fra Matt. 10, 35-39. Han tolket forøvrig de fleste talerne til hindi.
Programmet så forøvrig slik ut for denne jubileumsdagen:
08.00 Frokost, 09.00 Lovprisning og tilbedelse, 09.30 Sesjon, 10.20 Te/kaffe, 10.30 Sesjon, 13.00 Lunch, 15.30 Main Function (Golden Jubilee Celebration 50 Year Aniversari)
Etter lunch var det en pause som vi tilbrakte på hotellet slik at vi fikk gjøre oss klare for den store festsamlingen kl. 15.30. Da vi kom tilbake til det store teltet der jubileumsfesten skulle holdes, ble vi henvist til et kontor hvor vi måtte vente til alt var klart. Det ble så en gripende innmarsj sammen med K. V. Abraham og hans kone. Musikerne spilte og hele seansen ble filmet. Vi ble henvist til reserverte plasser helt foran i teltet.
Abrahams svigerdatter var konferansiér og det gikk ikke lang til før vi ble bedt om å innta plassene på det store podiet som var pyntet etter alle kunstens regler. Her var det blomster i alle regnbuens farger og ikke minst et kjempestort banner med innskripsjon om jubileéet og med bilde av Abraham og frue.


Alle stolene som vi satt på var trukket med hvitt stoff og alt var så flott ordnet til at jeg ble helt imponert.
Temperaturen da festen begynte kl. 15.30 var ca. 35 grader så vi frøs i alle fall ikke! Det var satt opp en rekke store vifter på podiet så lufta ble satt i bevegelse og det gjorde situasjonen betraktelig bedre. Jeg hadde fryktet en lang og varm opplevelse, men det ble ikke så ille som tenkt. Temperaturen sank også en god del utover kvelden så det ble etter hvert svært så levelig.
Programmet inneholdt en lang rekke taler og det skulle også være en stor avdeling med utdeling av hedersbevisninger. Eget orkester med trommer, gitar og keyboard var rigget opp og flere sangkor deltok i løpet av festen. Et stort barnekor sang og en gruppe elever fra en av skolene deltok også med en danseoppvisning.
Etter hvert som festen skred fremover ble vi også vitne til en presentasjonsvideo som viste oss alle virksomhetene som NLL i Varanasi står bak. Det var rett og slett imponerende hvilket STORT arbeide vi får lov til å være med på her i India. Jeg visste en del om arbeidet da jeg kom hit, men jeg må si at det var bare en liten del. Disse 40 minuttene viste oss et tverrsnitt av alt arbeidet som K. V. Abraham gjennom 50 år har stått som leder av.
Hovedtaler på denne jubileumsfeiringen var John Thomas fra Kalkutta. Han talte like inspirert so da vi hørte han på fredag kveld. En ordets forkynner som var fylt av Den Hellige Ånd.
Mot slutten av festen ble en rekke med hedersbevisninger utdelt til mange av medarbeiderne. Det var både utsendte evangelister og misjonærer, og det var medarbeidere på de forskjellige skolene som NLL driver. Stor var overraskelsen da også vi fra Norge fikk hver vår platte med sirlig inngravert inskripsjon.


Jeg ble både rørt og takknemlig, tenk å få være med på et slikt stort arbeid i Guda aker! Jeg ble samtidig bedrøvet over at jeg ikke gjør mer i Guds rike når jeg sammenligner meg med disse gudhengivne brødre og søstre. Dette gir i alle fal en visjon om at vi må ”arbeide mens det ennå er dag, natten kommer da vi ikke kan arbeide mer”.
Etter at festen hadde vart i noe over 5 timer(!) var det slutt. Nå ble vi invitert til middag ute i hagen til NLL-senteret. Her var det ordnet i stand med stående buffét og rettene var mange og noe for enhver smak. Smaken var det i alle fall ingenting å si på, man måtte bare prøve å unngå det som var sterkest krydret. Hele denne serveringen foregikk fra flere langbord som var pyntet med små tak med blomster og mange lys. Klokka var blitt ca. 21.00 og det var helt mørkt ute med ca. 25 varmegrader og alle lysene som var tent gjorde dette til en svært så eksotisk opplevelse. Det var i sannhet godt å komme tilbake til et kjølig hotellrom og få lagt beina høyt før søvnen tok meg.

Etiketter: ,