13 oktober 2009

India 11

New Delhi

Etter frokost på hotellet i Bangalore var det tid for en times drosjetur inn til flyplassen. Den forløp uten problemer annet enn at sjåføren lå på hornet for å komme først i alle mulige åpninger i trafikken. Både spennende og morro! Flyet til New Delhi ble utsatt to ganger og vi kom oss avgårde kl. 13.00. Det var en behagelig flytur og vi landet i New Delhi kl. 15.10. Da vi kom ut av flyet møtte det oss en vegg med varme, 30-35 grader. Det var helt utrolig men ikke så ille som jeg kanskje hadde trodd.
Drosja vi skulle ta inn til hotellet i sentrum ble betalt inne i teminalen og vi fikk med oss en lapp med et nr. på. Den viste vi fram til en av vaktene utenfor og ble anvist til en drosje. Det var en "utgammel" bil av ukjent merke med skranglete dører, tapede vinduer, uten noen utvendige speil, og jeg tror det bare var temp.måleren som virket på dashbordet. Begge fordørvinduene sto helt åpne slik at det i alle fall ble litt luftgjennomstrømming inne i bilen, for noe aircondition fantes i alle fall ikke. Mannen kjørte som en "gal" og tutet på alt og alle. Det eneste som gjalt var å komme seg fram. Men jeg må medgi at der må være flinke til å kjøre for det så ikke ut til at det var mange kollisjoner, og avstanden mellom bilene var bare 10-20 cm mange ganger. Der det var 3-felts motorvei, kjørte det opptil 6 biler i bredden. Folk krysset motorveien innimellom bilene og det så ut til å være det komplette kaos. Men alt gikk fint og vi kom trygt fram til Metropolitan Hotel i New Delhi.
Etter å ha sjekket inn på dette store gedigne hotellet tok vi oss en kaffe kopp før vi bega oss ut i denstore byen på shoppingtur til handlestrøket. Det var ca. 30 min å gå, og de største hindringene var alle som ville "hjelpe" oss med å finne et sted og handle, "hjelpe" oss over gatene, "hjelpe" oss med motorsykkeldrosje-transport etc. etc.
Vi strenet imidlertid fram på egen hånd. Harald hadde vært i handlestløket før og visste hvor vi skulle gå. Da vi kom dit var det ikke ende på hvor mange gateselgere og handleboder det var. Handelens Dag i Sandefjord eller Dyrsku'n blekner i forhold! Her var det også et overskudd med gateselgere som ville tilby oss alskens varer som sokker, slips, lommebøker, hodemasasjepinner og en mengde annet krimskrams. De var i alle fall iverige i tjenesten, det skal ingen ta fra dem.
Det var også et langt stykke med små butikker langs fortauet som solgte alt fra klær, vesker, bøker, pyntegjenstander etc. Her fikk jeg bl.a. kjøpt en flott håndbagasjekoffet til bare 250 kr, samt gaver til de som er hjemme. Etter denne shoppingturen tok vi en tur inn på Mc. Donald og fikk oss et deilig måltid. BigMac Chicken meny til bare 12 norske kroner.
Da vi skulle tilbake til hotellet tok vi en motorsykkeldrosje, og det var en kjempefin opplevelse. Nå skal vi sove til i morra og ta flyet videre til Varanasi. Det blir nok en 2 timers flytur.

Serveringen ombord i Kingfisher-flyet. Risen smakte godt og sjokolademousséen var suveren!
Flotte skyformasjoner over India i dag. Ser nesten ut som isfjell.

Etiketter: ,